Heeft u een nieuwswaardig bericht over uw bedrijf of ontwikkelingen op De Volger? Laat het ons even weten!

Twitter

Facebook

Parkmanagement De Volger op Facebook

Voortgang aanleg glasvezel De Volger

Voortgang aanleg glasvezel De Volger, De Rijp

Het gaat voorspoedig met de glasvezelkabel aanleg. De basisstructuur op De Volger I ligt er in, de Volger II gaat zeer voorspoedig en Van Gelder Telecom ligt op schema.

We worden daar door de gemeente de groenstrook 'ingedwongen' (daar liggen de nutsvoorzieningen, ergens anders leggen is onbespreekbaar). De uitvoerder heeft echter de strook - vlak naast de stoeprand - redelijk smal weten te houden. Het terugplaatsen van de struiken is ook aldus WNK zinloos, na afloop komen zij langs en maken een plan van aanpak om alles weer netjes te maken.

Glasblazen

Komende weken staat het verder aanleggen tot JCK-Trade gepland. Daarna wordt de hoofdleiding aan de aftakkingen die naar de panden lopen gekoppeld waarna het glasblazen kan starten. Dat betekent dat over ca. 2 weken kan worden begonnen met het afmonteren van de terminals (NTU/FTU) in de meterkasten, en aansluitend de leidingen kunnen worden getest.

Als dat gebeurd is, is het fysieke deel van de verbinding klaar, gaan de laatste gaten (distributie punten) dicht en is Van Gelder met aanleggen klaar.

Plaatsing actieve apparatuur

Laatste deel van het project is de actieve apparatuur die we bij Falco besteld hebben te plaatsen en te testen, zodat we daarna ook een internetverbinding hebben. In beginsel zullen we iedereen voorzien van een basisverbinding (50 Mbit 1:10) waarna iedereen zijn verbindingscapaciteit kan kiezen.

We zijn nu bezig de prijzen voor de verbindingen tot de internet-exchange in Amsterdam samen te stellen, basis hiervoor is zoals jullie gewend zijn de kostprijs.

Telefonie

Het bellen over internet is vele malen goedkoper dan over een KPN-ISDN lijn, controleer wanneer je abonnement afloopt als je overweegt straks over te stappen. In principe kennen de meeste zakelijke aansluitingen een opzegtermijn van 3 maanden, en is een gebruikelijke contractduur 1 jaar. Loopt je contract bv. voor 1 oktober af dan zit je er weer een jaar aan vast.

Aanvullende foto's

Bronvermelding

Tekst: Robert Jan Noordhof, Coöperatie Parkmanagement De Volger. Foto's: George Moses, Dynamic Presentations. Overname tekst en foto's alleen toegestaan met bronvermelding.

Over De Volger

De Volger is een bedrijvenpark in Graft-De Rijp, Noord-Holland.
Gelegen in het midden van Noord-Holland is De Volger een centraal gelegen en uitstekend bereikbaar bedrijvenpark. Het gebied is onderverdeeld in De Volger I en De Volger II en ondervindt een expansie van activiteiten.
Lees verder

Geschiedenis

Het gebied rondom De Volger in Graft-De Rijp is een onderdeel van het door grote droogmakerijen (ondermeer Schermer en Beemster) omgeven veengebied van centraal Noord-Holland dat voor een belangrijk deel door de mens gevormd is.
Lees verder

Parkmanagement

Het doel van het parkmanagement is om een moderne, duurzame, ondernemersgerichte werkomgeving met een toekomstbestendig ondernemersmilieu te creëren, dat als werklandschap ook maatschappelijk en sociaal een functie heeft.
Parkmanagement De Volger