Heeft u een nieuwswaardig bericht over uw bedrijf of ontwikkelingen op De Volger? Laat het ons even weten!

Twitter

Facebook

Parkmanagement De Volger op Facebook

Officiële kick-off roll-out glasvezel De Volger

Aftrap aanleg glasvezel De Volger, De Rijp

DE RIJP, 29 oktober 2014 - In hotel De Rijper Eilanden is vandaag officieel het aanlegtraject van het Next Generation Access network (NGA, glasvezel) op bedrijvenpark De Volger gestart. Tijdens de bijeenkomst waren gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Dhr. Jan van Run, wethouder Dhr. Pieter Dijkman van de gemeente Graft-De Rijp (Alkmaar), het parkmanagement De Volger en ondernemers van De Volger aanwezig.

De ondernemers op De Volger werden door de Dhr. Jan van Run geprezen om hun innovatieve inzet en vindingrijkheid met betrekking tot de revitalisering van het bedrijvenpark. Het glasvezelinitiatief op De Volger past in het beleid van de provincie Noord-Holland tot verdere aanleg van NGA-netwerken en vormt een springplank voor verdere "ontsluiting" in de regio Graft-De Rijp.

Container met spandoek start aanleg glasvezel Aansluitend op de bijeenkomst werd door Dhr. Jan van Run een container neergelaten waarmee symbolisch de glasvezel in De Volger neergedaald is en de fase van "roll-out" ingeluid wordt. In de komende dagen zal het parkmanagement de, aan het glasvezelproject deelnemende, ondernemers bezoeken om aansluitdetails van de glasvezel bespreken, de zogenaamde "technische schouw".

Planning aanleg glasvezel

Volgens de roll-out planning wordt in de eerste week van november de Point of Presence (netwerkcentrale) geplaatst en zullen de eerste aansluitingen eind november worden gerealiseerd. Waarschijnlijk zal het gehele netwerk functioneel zijn op 1 januari 2015.

Lopende projecten parkmanagement De Volger

Naast het glasvezelproject is het parkmanagement in overleg met de gemeente en ondernemers met betrekking tot de herinrichting van groen en parkeermogelijkheden op het bedrijvenpark De Volger 1.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Parkmanagement De Volger: stichting@devolger.nl

Op de foto bovenaan (v.l.n.r.): Dhr. René Veerman (voorzitter Parkmanagement De Volger), Dhr. Jan van Run (gedeputeerde van de provincie Noord-Holland), Dhr. Pieter Dijkman (wethouder gemeente Graft-De Rijp/Alkmaar)

Aanvullende foto's

Neerdalen glasvezel-container Champagne bij start glasvezelproject Jan van Run na neerzetten container Beklinken start glasvezelproject

Bronvermelding

Tekst en foto's: George Moses, Dynamic Presentations. Overname tekst en foto's alleen toegestaan met bronvermelding.

Over De Volger

De Volger is een bedrijvenpark in Graft-De Rijp, Noord-Holland.
Gelegen in het midden van Noord-Holland is De Volger een centraal gelegen en uitstekend bereikbaar bedrijvenpark. Het gebied is onderverdeeld in De Volger I en De Volger II en ondervindt een expansie van activiteiten.
Lees verder

Geschiedenis

Het gebied rondom De Volger in Graft-De Rijp is een onderdeel van het door grote droogmakerijen (ondermeer Schermer en Beemster) omgeven veengebied van centraal Noord-Holland dat voor een belangrijk deel door de mens gevormd is.
Lees verder

Parkmanagement

Het doel van het parkmanagement is om een moderne, duurzame, ondernemersgerichte werkomgeving met een toekomstbestendig ondernemersmilieu te creëren, dat als werklandschap ook maatschappelijk en sociaal een functie heeft.
Parkmanagement De Volger