Heeft u een nieuwswaardig bericht over uw bedrijf of ontwikkelingen op De Volger? Laat het ons even weten!

Twitter

Facebook

Parkmanagement De Volger op Facebook

Toerisme en Recreatie

Graft-De Rijp heeft een uitstekende uitgangssituatie voor een verdere toeristisch-recreatieve ontwikkeling. De gemeente kent een aantal mooie historische dorpskernen in een oer-Hollands open landschap. Sterke punten zijn de vele interessante cultuurhistorische elementen en structuren zoals het veenweidelandschap, de droogmakerijen Beemster en Schermer, de Stelling van Amsterdam en historische kernen zoals Graft, De Rijp en op enige afstand kernen als Alkmaar, Volendam en Marken. Graft-De Rijp is bovendien gelegen temidden van omvangrijke stedelijke bevolkingsconcentraties. Doordat zowel de Noordzeebadplaatsen als Amsterdam grote aantallen toeristen trekken, is er sprake van een enorme vraag naar een toeristisch "uitloopgebied".

Sterke punten zijn voorts de redelijk goed ontwikkelde routestructuur voor fietsers, wandelaars en kanovaarders en de ligging van het gebied bij Fort Spijkerboor aan een knooppunt van het landelijke toervaartnetwerk. Verder zijn er verschillende campings met in totaal een paar honderd vaste standplaatsen en enkele tientallen passantenplaatsen. Daarnaast kan bij één boerderij beperkt worden gekampeerd en worden kamers op één boerderij verhuurd via verhuurorganisatie Hotel De Boerenkamer. Nabij de Volger is een hotel gerealiseerd met 150 kamers, die ook geschikt zijn voor mensen met een lichamelijke beperking. En natuurlijk is het vele water voor de sportvisser een eldorado. Een hotel voor mindervaliden en hun familie of vrienden, dat ook andere
evenementen kan herbergen, is een goede aanvulling op het bestaande aanbod van accommodaties en betekent in sociaal-economische zin een impuls voor de gemeente in het bijzonder en de regio in het algemeen en voorziet in de toenemende behoefte aan horeca en verblijfsrecreatieve voorzieningen.

Bron: Gemeente Graft-De Rijp

Over De Volger

De Volger is een bedrijvenpark in Graft-De Rijp, Noord-Holland.
Gelegen in het midden van Noord-Holland is De Volger een centraal gelegen en uitstekend bereikbaar bedrijvenpark. Het gebied is onderverdeeld in De Volger I en De Volger II en ondervindt een expansie van activiteiten.
Lees verder

Geschiedenis

Het gebied rondom De Volger in Graft-De Rijp is een onderdeel van het door grote droogmakerijen (ondermeer Schermer en Beemster) omgeven veengebied van centraal Noord-Holland dat voor een belangrijk deel door de mens gevormd is.
Lees verder

Parkmanagement

Het doel van het parkmanagement is om een moderne, duurzame, ondernemersgerichte werkomgeving met een toekomstbestendig ondernemersmilieu te creëren, dat als werklandschap ook maatschappelijk en sociaal een functie heeft.
Parkmanagement De Volger